torstai 21. maaliskuuta 2013

Tervetuloa kevät!

Oikeastaan tänään piti pitää radiohiljaisuutta blogin osalta, mutta kauppareissu ihanan aurinkoisessa säässä sai aikaan vastustamattoman halun purkaa kevätinnostusta myös kirjallisesti. Pidetään viesti kuitenkin lyhyenä.

Aamupäivällä ei vaivauduttu lasten kanssa ulos ollenkaan. Auringonpaisteesta huolimatta lämpömittari pysytteli liikaa pakkasen puolella ja kun muksujen yhteisleikit sujuivat keskimääräistä paremmin, päätyi perheen pää pitämään pesueensa sisätiloissa. Päiväunien jälkeen alkoivatkin sitten jo vähän seinät kaatumaan päälle ja lähdimme leivänhakureissulle Iso Omenaan.

Lämpötila oli iltapäivään mennessä noussut jo siedettäviin lukemiin, joten ensimmäistä kertaa tänä keväänä jätin omat toppavaatteet naulakkoon ja kaivoin kevyemmän ulkoilupuvun talvisäilöstä. Kellarista nostettiin esikoisen potkupyörä, ilmaa renkaisiin ja satulaa pari senttiä korkeammalle, koko porukalle aurinkolasit päähän ja menoksi. Pyöräily sujui tytöltä vielä vanhasta muistista ja matka kaupoille taittui alta aikayksikön iloisten hihkaisujen saattelemana. Kauppareissun jälkeen paluumatka ylämäkeen alkoi jo vähän hyydyttää pientä pyöräilijää, mutta sitkeästi kuitenkin päästiin kotiin saakka omin voimin. Matkaakin kertyi mittariin lähemmäs neljä kilometriä.

Pyörän käyttö muksun liikuttamiseen on noin ylipäänsäkin aivan loistava juttu. Virallisesti syy on lapsen riemu pyörällä ajosta ja epävirallisesti olen erittäin kiitollinen, ettei tyttöä tarvitse lykkiä eteenpäin lastenrattaiden seisomalaudalla. Ilman ylimääräisiä kyytiläisiä tuntuvat rattaatkin liikkuvat lähes itsestään.

Tässä vaiheessa vuotta pitää alkaa nauttimaan pidentyvistä päivistä, vaatekerrosten vähenemisestä ja luonnon heräämisestä, ennen kuin viimeksi mainittu laittaa nenän tukkoon ja silmät vuotamaan.

Ihanaa! Mahtavaa! Tervetuloa kevät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti