tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kanaa paprika-kookosmaitokastikkeessa

Perheellämme on joukko ruokia, jotka toistuvat ruokalistallamme selvästi muita useammin. En nyt välttämättä kutsuisi niitä lempiruoiksi, mutta kun päivät pakkautuvat täyteen, on helpompaa valmistaa jotain, jonka osaa vaikka silmät sidottuna ja ulkomuistista. Näihin ruokiin lukeutuvat mm. spagetti ja jauhelihakastike, kana-wokki, caesar-salaatti ja endiivi-pasta. Alkuperäiset reseptit ovat tarttuneet jostain mukaan, niitä on matkan varrella muokattu välillä rankallakin kädellä ja nykyisin niiden raaka-aineet muistaa kaupassa ilman ostoslistaa ja valmistusajan pystyy arvioimaan riittävällä tarkkuudella.

En tiedä muusta perheestä, mutta ainakin itseäni alkaa tämä ruokalajien lyhyt kierto jo hieman tökkimään. Niinpä otin yhdeksi (ehkä ainoaksi) hoitovapaan tavoitteeksi repertuaarin laajentamisen ja pääsin hyvään alkuun jo hoitovapaan ensimmäisellä viikolla. Vilkaisin eräänä päivänä jääkaappiin ja pienen inventaarion jälkeen päädyin loihtimaan olemassa olevista aineksista seuraavanlaisen tarjoomuksen:

Raaka-aineet:

2 punaista paprikaa
2 sipulia
1 chili
1 purkki ananasta
cashewpähkinöitä
1 purkki kookosmaitoa
2 dl kermaa
~600 g kanan rintafileitä
suolaa
mustapippuria

Valmistus
  1. Pilko paprikat, sipulit ja chili reiluhkoiksi paloiksi ja soseuta ne esim. tehosekoittimella.
  2. Sekoita kastike paprikasoseesta, kookosmaidosta ja kermasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pilko kanat ja ananakset sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita uunipadassa pähkinöiden kanssa.
  4. Kaada kastike pataan ja kypsennä uunissa n. 150 astetta, kunnes kana on kypsää.
  5. Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa.
Sen verran voin tunnustaa, että täysin uudesta ruoasta ei ehkä voi puhua, vaan lainailin muutamasta päässä pyörineestä reseptistä olennaisimmat osat ja yhdistin käytettävissä olevien raaka-aineiden puitteissa.

Ja loppuun vielä ennaltaehkäisevät vastaukset:
  • Paprikoita ei ollut enempää, mutta olisi voinut olla. Sama homma kanan kanssa. Lientä oli muuhun ruokaan verrattuna hieman liikaa.
  • Chiliä kannattaa käyttää oman maun mukaan tai jättää kokonaan pois. Tällä kertaa ruokaan tuli omasta mielestäni mukava "takapotku", mutta tyttäreni piti ruokaa liian tulisena. Noista markettien chileistä ei oikein osaa sanoa, milloin maistuvat joltain ja milloin paprikalta.
  • Kuvaa ei ole, koska ei tullut mieleeni ottaa.
Hyviä kokkailuhetkiä ja vinkkejä hyviksi koetuista perheruoista otetaan mielellään vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti