perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ravintolakokemuksia

Välillä ei vaan jaksa itse laittaa ruokaa. Silloin vaihtoehtoja on aika vähän: lähde mummolaan tai siirrä koko pesue ravintolaan. Koska mummolat sattuvat sijaitsemaan selvästi sisemmällä Suomessa, ei sinne lähtö useinkaan ole kovin käytännöllistä. Siispä käymme syömässä lähiseudun ravintoloissa osapuilleen kerran viikossa kauppa- tai keskustareissujen yhteydessä.

Heti alkuun tärkeä huomio: mistään fine diningista ei todellakaan ole kyse. Perheen kesken liikuttaessa hyvä ravintolakokemus muodostuu muustakin kuin erinomaisesta ruoasta. Syömäkelpoinen, jopa hyvä ruoka on totta kai tärkeää, mutta yhtä lailla kokemukseen vaikuttaa lasten viihtyminen ja logistiikan sujuminen. Niinpä mm. leikkipaikan olemassaolo ja pesutilojen siisteys ovat ottaneet ison roolin, kun valitaan kohdetta seuraavalle ravintolareissulle.

Tässä muutama viime aikoina koestettu ravitsemusliike:

La Famiglia, Helsinki

Ruoka on ollut koko perheen mielestä maistuvaa ja palvelu pelannut hyvin. Lisää leipää saa pyytämällä (poika pysyy tyytyväisenä) ja pienehkö leikkipaikka videoruutuineen löytyy (tytär pysyy tyytyväisenä). Ravintolasta löytyy myös lastenhoitohuone hoitopöytineen. Bonuspisteet asiallisesta reagoinnista annettuun palautteeseen: viimeisimmän tiedon mukaan La Famigliasta pitäisi löytyä nyt myös uutuuttaan hohtavat potat vaippaiän ohittaneille lapsille.

Sevilla, Helsinki

Täällä kävimme vain syömässä jätskit, joten sikäli kokemus on vajavainen. Muissa valtakunnan Sevilloissa ollaan kyllä syöty ruokaakin ja ruoka on ollut hyvää. Lastenhoitohuonetta ei ole, mikä selvisi siinä vaiheessa, kun pikkukaveri väänsi kunnon tuotokset ja siivous sekä tarvittu vaatteiden vaihto hoidettiin miestenvessan minikokoista käsienpesuallasta apuna käyttäen. Leikkipaikka löytyy, tosin taisi sijaita varsinaisen ravintolan ulkopuolella. Lapsiystävällisyyttään mainostavaksi paikaksi ei kovinkaan lapsiystävällinen.

Weegee-talo, Espoo

Weegee-talolla käymme syömässä käytännössä kerran viikossa musiikkileikkikoulun jälkeen. Noutopöytä lounasaikaan on melko hyvä ja mikäli se ei miellytä, voi myös tilata keiton tai salaatin listalta. Ruokia ja juomia kahveja myöten löytyy runsaasti myös luomuna, mikäli sellaisesta saa jotain iloa. Lasten noutopöydän hinnoittelu iän mukaan. Weegee-talosta löytyy useampikin lastenhoitohuone, joissa puitteet ovat hyvässä kunnossa. Varsinaista leikkipaikkaa ei ole, mutta muksut ovat tuntuneet viihtyvän hyvin aulan kalusteiden kimpussa. Ainoa miinus tulee siitä, että piikkiaikoina (jollaiseksi muskarin jälkeisen pätkän voi helposti nimetä) ovat syöttötuolit hieman kortilla.

Bravuria, Helsinki

Viimeisin ravintolakokemus on Kampissa sijaitsevasta Bravuriasta. Konsepti on suhteellisen samanlainen kuin esim. Tukholmassa ja Tallinnassa sijaitsevassa Vapianossa eli ruoka tilataan ja haetaan suoraan kokeilta. Laskut kerätään kortille ja maksetaan ovella lähtiessä. Lapsille saa esim. pastoista puolikkaita annoksia. Leikkihuonetta ei ole, mutta lastenhoitohuone vaikutti silmämääräisesti ihan toimivalta. Ruoka oli varsin kelvollista ja ainakin pasta-annokset runsaita. Mukava lisä keskustan ravintolatarjontaan perheruokailuja varten.

Suosituksia lapsiystävällisistä ravintoloista otetaan mielellään vastaan. Jättäkää ehdotukset kommentteihin.

2 kommenttia:

  1. Casa Mare Lauttasaaressa on meidän ihan ykkössuosikki. Ei mikään ihan steriilipaikka, mutta tunnelma hyvä ja nuo lastenhoidolliset puitteetkin kunnossa. Ruoka on vaihtelevaa (ei niin hyvästä todella hyvään), mutta hinnatkin ovat kohtuulliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Casa Mare on kyllä ihan mukava paikka. Käytiin siellä itsekin pari kuukautta sitten. Siellä oli muistaakseni joku lastennurkkakin? Ruoka taisi olla aika "perustavaraa", mutta mitään valittamista ei kyllä ollut.

      Poista